Dom i Kammarrätten Göteborg målnr 5705-17, bifall gällande prövningstillstånd

 

Klagande yrkar på att Kammarrätten fastställer avdraget för föräldraansvar vid tillsyn under dagtid till endast 7 timmar, som annat hjälpbehov till i genomsnitt högst 7 timmar per vecka. Klagande yrkar också på att Kammarrätten beviljar tid för kommunikation i den omfattning som sökt.

 

Klagande menar att Förvaltningsrätten inte insett att saken gäller tillsyn under dagtid och inte under natten. För överklagandet gäller endast tillsyn under dagtid samt hur stort avdrag för föräldraansvar som är korrekt enligt gällande rätt. Förvaltningsrätten har i det aktuella ärendet endast prövat tillsyn under natten vilket inte ens varit överklagat.

 

 

När det kommer till kommunikation så har klagande blivit beviljad mer tid av omsorgsnämnden i Bjuvs kommun. Men inte i den omfattning som yrkats, vilket gör att det är alldeles för lite.

 

 

Förvaltningsrätten har inte prövat frågan om ytterligare tillsyn under dagtid och föräldraansvaret omfattning för detta hjälpbehov. Kammarrätten anser att man som första instans inte ska pröva detta hjälpbehov utan visar målet åter till Förvaltningsrätten för ny prövning.

 

 

Vill ni läsa Domen i sin helhet, så finns den i en länk nedan:

5705-17

 

Behöver ni hjälp att överklaga ett beslut, eller ansöka om assistans. Kontakta oss på Assistansjuristerna.

//Niklas
sekreterare