Funktionshinderomsorg

Här är något att tänka på i dessa tider då vi tycker att tillvaron är jobbig. För personer med intellektuell funktionsnedsättning. Så ser tillvaron i stort sett alltid ut på ett visst sätt. Man har någon som bestämmer när man ska klä på sig, när man ska äta eller när man ska gå ut. Plus att du inte kan göra dig förstådd på ditt eget språk. Det här ställer saker i perspektiv, vi klagar på att vi inte kan göra det ena eller det andra i den pågående Corona krisen. Men vi kan göra så mycket, vi har ju en frihet som vi många gånger tar förgivet.

För personer med intellektuellt funktionshinder så blir Corona krisen mycket värre, dagliga verksamheter stänger ner. Gruppbostäder får inte ta emot besök pågrund av smittorisk. Något annat som dem flesta av oss kan vara delaktiga i så är det ju rent digitalt, men det är ett område som personer med intellektuellt funktionshinder är lite representerade. Man är från FUB besvikna då inga pengar i kommande budget är avsedda för att höja den digitala delaktigheten eller investera i LSS-bostäder.

Man kan ju förstå frustrationen, i området personlig assistans har det ju hänt lite positiva saker. Men för personer på LSS-boenden så har det inte hänt något alls. Läs gärna nedanstående artikel:

https://www.ttela.se/%C3%A5sikt/ins%C3%A4ndare-debatt/dags-att-prioritera-funktionshinderomsorg-1.36198723 


Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas
//sekreterare