Lena Hallengren ersätter Åsa Regnér

 

Åsa Regnér ska få nytt jobb inom FN, med vilka meriter kan man fråga sig? Under socialdemokraternas och Åsas tid vid makten så har 1380 personer förlorat sin assistans.
I höstas så drog man så tillslut i handbromsen då Försäkringskassan skrivet ett brev och varnat för effekterna av den Dom som kom under sommaren.

Den här domen skulle innebära att ingen längre skulle ha rätt till vänte eller beredskapstid för att få assistans. Resultat skulle bli att 6000 skulle ramla ur den statliga assistansen (assistansersättningen). Det skulle innebära en katastrof för kommuner, anhöriga och den enskilde. Det här insåg Försäkringskassan och skickade då brev till regeringen. Man var då tvungen att gå ut och frysa alla tvåårsomprövningar, för att inte fler skulle bli av med sin assistans.

 

Men detta kom alldeles försent för alla som förlorat sitt beslut. Man pratar om att alla som har rätt till assistans skall få det. Men så ser verkligheten inte ut. Trots att vår regering tycks tro det. Kommunerna tar inte sitt ansvar, och alla dem som inte längre har ett beslut från Försäkringskassan står många gånger helt utan insats.

Av en kort intervju som jag läst på https://assistanskoll.se/20180308-Lena-Hallengren-ersetter-Asa-Regner.html så känns det som ersättaren har en lite mildare framtoning i frågan.

Men detta är inget annat än valstrategi från socialdemokraterna, Åsa Regnér blev obekväm efter alla turer kring assistansfrågan. Så hon måste bort innan valet.

 

Behöver ni hjälp att överklaga ett beslut, eller ansöka om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

 

Niklas
//sekreterare