Dom i Kammrrätten Jönköping målnr 1109-17, bifall gällande tillhörighet av personkretsen

 

Klagande har ett funktionshinder där det saknas behandlingsformer. Hon har provat smärtlindring, akupunktur och sjukgymnastik utan att visa några förbättringar. Tillståndet måste anses vara varaktigt och orsaka betydande svårigheter i den dagliga livsföringen. Hon har varit sängliggande i två år, men ända anser nämnden i Borås Stad att förbättringar kan ske med rätt specialister. Trots att läkare gjort oberoende bedömningar om att ingen förbättring av tillståndet kan ske.

 

 

Nämnden i Borås Stad anser ända att hon inte tillhör personkretsen inom LSS. Tyvärr väljer senare Förvaltningsrätten att gå på kommunens linje. Med motiveringen att den medicinska utredningen är för gammal och inte tillräcklig för att göra gällande att hon tillhör personkretsen. Därför väljer Förvaltningsrätten att meddela avslag i målet.

 

 

Kammarrätten anser däremot att klagande lider av stora smärtor och att detta är styrkt av arbetsterapeut. Vidare menar rätten att det sammantagna medicinska underlaget inte kan
vara frågan om ett funktionshinder av tillfällig natur. Då klagandes svårigheter är stora och orsakar betydande problem i den daglig livsföringen så tillhör hon personkretsen anser Kammarrätten.

Vill ni läsa Domen i sin helhet, så finns den i en länk nedan

Jönköping_KR_1109-17_Dom_2018-01-22

 

Vill ni ha hjälp att överklaga ett beslut, eller ansöka om assistans. Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare