Föräldrar startar företag för att stötta hjärnforskning

Ditte och Davids dotter Della föddes med en allvarlig hjärnskada. Då beslutade man att starta det egna företaget Beans and brains för att stötta hjärnforskningen. Dem vill ge någonting tillbaka till alla hjältar som jobbar för andra. Det fantastiska är att för varje kilo kaffe som säljs så går 10 kr till hjärnfonden.


Att starta företaget var inget konstigt eftersom David kommer ifrån en kaffefamilj och har jobbat med kaffe hela sitt liv. Ditte har jobbat som influencer och har skrivit mycket om sin familj och att alla familjer ser olika ut.


Della kom till världen akut då det upptäcktes att hon haft en hjärnblödning när hon låg i magen. Det blev då akut kejsarsnitt vilket gjorde att hon nästan inte klarade sig. Hon vägde 700 gram och föddes tre månader för tidigt. Föräldrarna har sedan dottern föddes fört en kamp för att hon skulle få dubbel assistans. Vilket var mycket viktigt för att Della skulle klara sig.

Vill ni läsa mer om den här familjen, så kan ni göra det i länken nedan;

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJA4zQ/kaffeentreprenorerna-stottar-hjarnforskning–for-dotterns-skull

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *