Stora förändringar

I Vallentuna kommun har många familjer fått stora förändringar i sina LSS beslut. Enligt Vallentuna kommun är det resultatet av förändrat arbetssätt. Man menar att det inte är kopplat till besparingar. Låter inte troligt tycker jag. Indragningar eller minskningar av LSS beslut brukar ofta vara kopplat till besparingar. Fast man ofta säger någonting helt annat.


Samtidigt som detta sker, så blir det allt svårare att få rätt i domstol. Något som även vi har sett genom åren. Skillnaden är naturligtvis extra stor om man anlitar ett juridiskt ombud eller ej. Min erfarenhet är dock att ombudet behöver vara insatt i LSS för att kunna vara till någon faktisk hjälp.

Det som gör att det har blivit så svårt att få assistans via kommunen idag, är mycket att kommunerna har blivit noga med att följa lagar och rättspraxis. Man tittar väldigt mycket på vad Försäkringskassan gör. Sen följer man efter. För egen del så gjorde min tidigare hemkommun Håbo precis så. Man struntar i att göra en egen utredning, utan man går helt enkelt på det som Försäkringskassan har gjort. Även om det är helt fel.

Vill ni läsa mer om det här, så rekommenderar jag länken här nedan:

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/svart-att-vinna-i-domstol-utan-jurist/reptcj!gTGYfgxhLCXHMIJeRDqfCw/

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *