Kommunen har ändrat sig

Jan-Erik som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg lider av en svår hjärnsjukdom. Sjukdomen gör så att ett protein i hjärnan förtunnar blodkärlen vilket leder till mängder med mikroblödningar hjärnan. Jannes hälsa har blivit allt sämre och idag sitter han med förlamad högerarm och förlamat högerben. Han klarar inte av grundläggande behov som tandborstning, toalettbesök och måltider.Enligt Hultsfreds kommun så hade Jan-Erik inte rätt till personlig assistans från början, men efter tidningen Dagens Vimmerby publicerat en artikel om honom. Så ändrar sig nu Hultsfreds kommun. Jan-Erik får assistans med 75 timmar i veckan. Vilket naturligtvis är väldig bra nyheter. Tråkigt att det är först efter att man kontaktat tidningen. Kommunen menar att det beror på nya intyg att han nu får assistans. Men personligen tror jag på att påverkan i media har en stor roll i det hela.

Beskedet betyder en stor lättnad för familjen, sambon Kim säger att nu kan hon hälsa på sina föräldrar och träffa vänner vilket varit omöjligt innan. Eftersom hon nu vet att Janne klarar sig. Beslutet gäller till oktober och då kommer nya intyg att behövas. Men troligtvis kommer han att vara sämre då, och i värsta fall kanske han inte lever. En mycket tragisk och fruktansvärd historia. Man önskar att Hultsfreds kommun hade kunnat se detta från början.

Vill ni läsa hela artikeln så finns den i en länk nedan:

https://www.dagensvimmerby.se/nyheter/e/59546/hultsfred-kommun-andrar-sig-dodssjuke-janne-far-assistans/

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *