Vårdare åtalas för ofredande

Dick Nord från Partille ska ha blivit ofredad av en vårdare på sitt tidigare boende Hultagården i Kungsbacka. Svt väst har genom en inspelning tagit del av hur en i personalen behandlat Dick. Men hot och kränkande behandling har personen upprepade gånger gått över gränsen.


Den anställde har vid ett tillfälle lagt en saccosäck på Dick och tryggt ner honom med ett knä mot bröstkorgen. Samtidigt har vårdaren hållit fast saccosäcken så att Dick inte har kunnat komma loss. Först efter tillsägelse från en kollega så har vårdaren släppt honom. Det här är ju helt fruktansvärt att det förekommer, man blir helt chockad när man läser om det.

IVO har senare dömt ut hur han har behandlats på Hultagårdens boende samt det boende som han kom till senare. Nämligen Humanas boende i Oskarström utanför Halmstad. Hans moster säger att han bor kvar och mår allt sämre. När man läser det här så är det svårt att tro att det händer i Sverige 2020.

Vill ni läsa mer om det här så finns det i länken nedan:

https://www.gp.se/nyheter/partille/dick-nords-v%C3%A5rdare-%C3%A5talas-f%C3%B6r-ofredande-1.31791721


Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas