Vad gör IVO?

På Folkparkens LSS-boende bor det 6st personer mellan 22-28 år. Alla med olika hjälpbehov och olika intressen. Men nu kan dem inte komma ut på olika aktiviteter. Pga av att personalen inte hinner med säger dem. Chefen för boendet menar att deras behov tillgodoses. Det är nog det dummaste jag har hört, man kan inte säga att behov tillgodoses om personer är instängda och inte kan komma ut.


Föräldrarna menar att detta är en förvaring, och ingen meningsfull tillvaro. Jag kan bara hålla med. Man frågar sig vad IVO gör. I det här fallet borde man ingripa direkt. Vad tycker ni om det här? Lämna gärna kommentarer på våran sida.

Här är artikeln i sin helhet:

https://www.hd.se/2020-07-21/foraldrar-om-barnens-lss-boende-det-ar-en-forvaring

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans. Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare