Förslag till ändrad LSS lag får skarp kritik

 
Hela funktionshinder rörelsen hoppades på ett ljusare läge efter att regeringen gått ut och meddelat att alla tvåårsomprövningar ska frysas i väntan på en tillfällig lagändring. Men den 30 november kom nya besked från regeringen.

 

Det innebär att lagen kommer att återgå till hur den var innan den senaste Domen i HFD som kom i somras.

 

Vänte och beredskapstid ska åter införas i lagtexten

 

Lagförslaget innebär också att bestämmelsen om tvåårsomprövningar ska tas bort. Men bara till den nya LSS Utredning är klar och behandlad. Inte det som vi alla hoppats på.

 

 

Men på sidan 20 i regeringens förslag, så kom det riktiga dråpslaget. Det står bl.a att en omprövning inte kan leda till att den enskilda beviljas fler timmar. Vidare står det att bara ändrade förhållande som negativt påverkar den försäkrades rätt till assistansersättning som kan ligga till grund för en omprövning. Det här är ju inget annat en katastrof.

 

Emma Henriksson KD skriver på twitter att hon inte trodde att det kunde bli värre. Det trodde nog ingen som dagligen är berörd av dem här frågorna. Men då vi har en assistansfientlig regering så är jag inte förvånad. Pratet om att värna assistansen kan regeringen inte längre ta till, för det gör dom inte. Allt som gjorts hittills visar på motsatsen.

Här nedan kan ni läsa artikeln som jag använt i mitt blogginlägg:

https://hejaolika.se/artikel/nya-reglerna-assistans-foreslas-galla-fran-31-mars-2018

 

Behöver ni hjälp att överklaga ett beslut? Kontakta oss på Assistansjuristerna

 

Niklas //sekreterare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *