Åsa Regnér KU-Anmäls

 

Alla människor har rätt att kunna bestämma över sina liv. Det här håller regeringen med Åsa Regnér i spetsen på att ta ifrån personer med funktionshinder.

 

LSS-lagstiftningen är en otroligt viktig frihetsreform, som har gett många människor möjlighet att kunna jobba, ha familj, utöva fritidsaktiviteter bl.a.

 

Alternativet är ett liv i isolering och utanförskap, för oerhört många personer med svåra funktionshinder. Man blir helt enkelt instängd i sitt eget hem, utan i en del fall möjlighet laga sin egen mat, gå på toaletten eller ta på sig sina kläder. Många saker som dem allra flesta tar för givet.

 

De senaste åren har vi kunnat se hur allt fler förlorar sin assistans och i en del fall blir helt utan insats från samhället. Föräldrar tvingas sluta jobba för att ta hand om sina barn med funktionshinder för att assistansen dras in. Andra tvingas sluta jobba för att man kan helt enkelt inte få på sig kläderna på morgonen, då är alternativet att gå till jobbet i pyjamas.

 

Åsa Regnér och regeringen uppmanar 2016 Försäkringskassan i sitt regleringsbrev, bryta utvecklingen av antalet timmar. Vilket har resulterat i att nu nära på 1000 personer förlorat sin assistans.

 

Att regleringsbrevet bidragit till att det är oerhört svårt att få assistans idag, det är det ingen tvekan om. Idag är det så många som 88 procent som får avslag på sin nyansökan.

 

Liberalerna KU-anmäler nu Åsa Regnér för hennes handlande i den aktuella assistanskrisen.

 

 

Vill ni läsa mer gå in på aftonbladets artikel, länk hittar ni här nedan:

 

 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/zRLMb/l-nu-ku-anmaler-vi-regner-for-lss-krisen

 

 

Behöver ni hjälp att överklaga ett beslut? Kontakta oss på Assistansjuristerna

 

Niklas
//sekreterare

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *