Dom i Förvaltningsrätten Växjö målnr 2106-17, bifall gällande assistansersättning

 

Klagande har en brist på impulskontroll sen tidig ålder. Vilket gör att han behöver ständig tillsyn. Plus detta har han en hög grad av aggressivitet, som gör att han är i behov av tung medicinering. Från början hade klagande dubbelassistans för att klara hans plötsliga impulsgenombrott.

 

När han upplever motgångar och tillkortakommanden så kan han göra väldigt oväntade saker. Det föreligger också en suicidal benägenhet vilket är extra allvarligt. Behovet av stöd och påminnelser är alltid aktuellt. Man måste tillexempel säga till honom att äta, han skulle inte klara av att öppna dörren för hemtjänst som kommer med mat.

 

 

Han klarar ingen påklädning själv och kan tillexempel inte välja kläder efter väder. Som exempel skulle han kunna gå i shorts i 20 minus grader. Medicineringen och personal som känner honom väl, hjälper till att undvika att farliga situationer uppstår.

 

 

Men här tyckte inte Försäkringskassan inte att han var i behov av assistans. Vilket alla förstår var helt galet. Vill ni läsa Domen i sin helhet så finns den i en länk nedan:

Växjö FR 2106-17 Dom 2017-09-20

 

 

Har ni varit med om något liknande? Tveka inte att kontakta oss på Assistansjuristerna.
Niklas //sekreterare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *