Kammarrätten i Göteborg målnr 6690-16, bifall gällande assistans vid måltid och hjälpmedel

Klagande behöver hjälp att ta på en benskena för att kunna träna, vilket ofta är av stor vikt vid funktionshinder. Vidare behöver han någon som är närvarade då han vid förflyttning annars kan ramla ur sin rullstol. Han har också yrkat på mer assistans så att han kan utföra sin vattenträning.

 

 

Klagande behöver hjälp i alla delar av måltiden och måste därför ha någon närvarande. Han har tidigare inte varit beviljad hjälp vid intagandet av själva måltiden. Klagande har pga en stroke förlamning i vänster sida och ett kraftigt synbortfall. Och behöver därför omfattande hjälp vid måltiden. Det föreligger också stor risk att han ska sätta i halsen när han äter pga sin förlamning.

 

Kammarrätten menar att det finns stöd för att någon måste vara närvarande när klagande intar måltiden. Klagande beviljas också hjälp att ta på benskena vid träning.

Vill ni läsa Domen i sin helhet så finns den i en länk nedan

Kammarrätten i Göteborg målnr 6690

 

Behöver ni hjälp att överklaga ett beslut. Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas //sekreterare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *