Dom i Förvaltningsrätten målnr 24742-15 bifall gällande tillsvidare beslut


I följande ärende handlar det om rätten till ett tillsvidare beslut. Klagande får ett beslut om personlig assistans av nämnden i Hägersten-Liljeholmen. Men beslutet blir tidsbegränsat, det gäller knappt ett år. Sedan måste den enskildes ärende omprövas igen.

Den enskilde yrkar på att beslutet ska vara ett så kallat tillsvidare beslut, där det gäller tills situationen ändras. Då tryggheten och det svåra funktionshindret gör att klagandes situation kräver stabilitet och fortsatt insats så verkar detta fullt rimligt.

Tidsbegränsade beslut gör att personer med svåra funktionshinder kan hamna i en rättsosöker situation. Därför är det av yttersta vikt för den enskildes vardag att man kan få trygghet och stabilitet.

Nämnden bestrider bifall med hänvisning till att klagande inte har ansökt om ett tillsvidare beslut. Då nämndens enda argument är att klagande inte har ansökt om ett tillsvidarebeslut, så finner rätten ingen anledning att klagandes behov av trygghet och stabilitet så ska överklagandet bifallas.

Vill ni läsa Domen i sin helhet så finns den här nedan.

Stockholm FR 24742-15 Dom 2016-04-05

Behöver ni hjälp att överklaga ett beslut? Eller kanske ansöka om personlig assistans? Tveka inte att kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas //sekreterare