Stora reformer

 

Enligt en källa så skulle det ha kunnat bli stora reformer för LSS om inte förhandlingarna som var mellan Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet avbrutits. Vad ska man tro om detta? Enligt källan så var Liberalerna pådrivande i frågan vilket verkar mycket troligt om allt stämmer.

 

 

Det skulle ha blivit lagändringar gällande de begränsningar som har blivit kring grundläggande behov. Dessa skulle då ha trätt i kraft innan den 1 juni 2019. De som har fått avslag efter 2015 med hänvisning till ny praxis skulle få sina beslut omprövade.
Allt detta enligt en anonym källa som sidan assistanskoll.se kommit i kontakt med.

 

 

Men då undrar man hur pålitlig är då den här anonyma källan? Att Liberalerna som är ett så litet parti skulle kunna få igenom så här mycket i en förhandling, tycker jag verka konstigt.
Men det är klart Socialdemokraterna ville ju ha stöd för bilda regering, så dem kanske var beredda att gå med på det här. Men säker kan man inte vara.

 

 

 

 

 

Man kan fråga sig, varför försöker man inte förhandla på samma sätt med Moderater och Kristdemokrater i frågan. Kristdemokraterna och också stridit för förbättringar inom LSS.
Men vikten av att inte ge Sverigedemokraterna inflyttande verkar vara viktigare än att försöka se till att funktionshindrade får ett drägligt liv. Att förhandla med Socialdemokraterna som ända sedan 1998 varit ett assistans fientligt parti tycker jag verkar mycket märkligt. Man får inte glömma att det var under Göran Perssons regering som tillägget med de grundläggande behoven tillkom. Vilket sedan har orsakat så mycket lidande.

 

Gå gärna in och läs hela artikeln på: https://assistanskoll.se/20181219-kunna-blivit-reformer-assistans-och-LSS.html

 

 

Behöver ni hjälp med att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans, kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *