Rörelseglädje till våren

Hej från ett snö-slaskigt Stockholm!
Nu när våren snart ska komma (förhoppningsvis) kan jag tänka mig att det är fler än jag som längtar efter lite sol och värme.
När våren kommer är det även roligare att vara ute, eller det är i alla fall mindre risk för att man ska halka och slå sig. Därför tänkte jag tipsa om en löpgrupp idag.

Löpgruppen heter BaraVanlig och finns i Karlstad, Sudsvall, Göteborg och Stockholm. Med BaraVanlig kan du delta på dina villkor, spelar ingen roll om du vill springa, gå eller rulla fram. Varje deltagare bestämmer även hur lång sträcka hen känner för att springa, gå eller rulla. Passet startar med en gemensam uppvärmning och avslutas med fika. Platserna är Hellasgården i Stockholm, Sidsjön i Sundsvall och Gubbholmen i Karlstad. Platsen för Göteborg kommer inom kort.

BaraVanlig kämpar för att barn och ungdomar med funktionsvariation ska kunna träna tillsammans precis som alla andra. Träning ska vara kul, inte något påtvingande. Att träna tillsammans med andra skapar också känsla av gemenskap och sammanhang. Genom löpningen skapas en social plattform för barn och ungdomar med funktionsvariation.

Är du intresserad av att testa tycker jag du ska ta med dig en assistent, kompis eller förälder för att pröva på att träna tillsammans med andra.
Du kan kolla in BaraVanlig på Facebook och Instagram för mer information om när löpgrupperna sätter igång på varje ort. Sök på BaraVanlig så dyker det upp både på Facebook och på Instagram. Där kan du även ställa frågor och få mer information.

Jag tycker att gemensam löpning ute i naturen låter riktigt härligt, och extra kul då man gör det tillsammans med andra. Jag tycker alla ska få uppleva rörelseglädje och känslan av gemenskap, därför vill jag tipsa om löpgruppen BaraVanlig som skapar möjlighet för barn och ungdomar med funktionsvariaton att få delta i en sport på sina egna villkor, och genom det även få gemenskap och teamkänsla.

/Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *