Att söka jobb som assistent

Vi på kontoret sitter ofta med olika rekryteringar för våra kunder, det kan vara allt ifrån att rekrytera många stora tjänster till få lite mindre tjänster och som nästan allt här i livet är vissa rekryteringar svåra och tar lång tid och andra blir klara nästan på en ögonblinkning.

Hos oss är det viktigast att den vi rekryterar åt är med i processen och själv får välja vem som ska arbeta hos dem. Det ju faktiskt inte vi på kontoret som har den mesta kontakten med assistenten när personen väl är anställd utan det är såklart kunden. Det är därför viktigt att vi först stämmer av med kunden vad hen förväntar sig av personen vi anställer så att det blir en så bra match som möjligt.

När ansökningar till våra tjänster kommer in så läser vi igenom alla, varenda en! Vissa är väldigt korta och det är svårt att få en uppfattning om vem det är som söker jobbet och det tycker jag är väldigt tråkigt. Jag vill ju få en så bred bild som möjligt om vad den sökande är för person, vad hen är duktig på, vad hen har gjort innan och också varför just den här personen valde att söka just det här jobbet. Ibland har våra kunder en önskar om att t.ex. anställa en  person som kanske har liknande intressen som dem, det gör det ofta lättare att skapa en relation till varandra och gör att man kan göra saker tillsammans som både kund och assistent tycker är roligt. Då är det bra att ha berättat om det här i sitt personliga brev när man söker en tjänst.

När man skickar med både att CV med arbetserfarenheter och kunskaper samt ett personligt brev som berättar vem du är så brukar jag få en bra bild.

När både jag och kunden läst igenom CVt och det personliga brevet och det känns rätt så kallar vi till intervju. Ibland är kunden med på den intervjun och ibland får kandidaten träffa kunden lite senare. Det här är ytterligare en chans att berätta mer om sig själv, vad man gjort innan och varför man skulle passa bra hos oss och hos vår kund. Ibland känns det som om CVt man läst innan stämmer jättebra med personen man träffar och ibland är det tvärt om, det är superspännande! Jag förstår att man kan vara nervös inför en intervju, det är ju normalt. Är man glad och trevlig brukar det gå bra i alla fall.

Många gånger kommer det in flera riktigt bra ansökningar till oss för en tjänst. Då är det svårt att välja vem man ska gå vidare med. Eftersom alla människor är olika är det också olika saker jag kollar efter beroende på vilken kund jag rekryterar till. Ett hett tips är att läsa igenom annonsen ordentligt för att se om man tror att man skulle passa till tjänsten och speciellt förklara varför man tror att man skulle det. Det här är ju en chans för dig att ”sälja in dig” hos oss!

——————————-

Det var en kort genomgång av en liten del av rekryteringsprocessen hos oss. Det är ett stort ämne och alla gör såklart inte på samma sätt man man rekryterar men kanske har du lärt dig något om hur du kan presentera dig och vad du kan ta upp i ditt CV och personliga brev när du söker jobb, i alla fall hos mig!

Lycka till!

/Agnes