Hjälpmedel och information

 

 

Hur tycker ni att informationen kring vilka hjälpmedel som finns att tillgå är? Min erfarenhet är att det är ganska stor variation. I en del landsting får man väldigt bra information och i andra nästan ingenting. En stor skillnad kan också vara vilken arbetsterapeut man har. En del är bra och informerar samt är väldigt hjälpsamma. Men tyvärr finns det helt okunniga terapeuter som inte vet vad som finns att tillgå för att underlätta vardagen.

 

 

 

I torsdags besökte jag och mina kollegor en hjälpmedelsmässa på Kista mässan. Där fanns ett stort utbud av olika saker, sängar och madrasser som var tryckavlastande, olika rullstolar så som en lättare form av elrullstol som kunde vikas ihop och på så sätt lyftas in i bilen. Olika träningshjälpmedel för att underlätta blodcirkulationen bl.a. Vilket var extra intressant och bra. Permobil hade en stor monter och visade upp olika modeller, som man också kunde få prova vad jag förstod. Det fanns också en variant av segway som man satt i, mycket rolig och annorlunda idé.

 

Men den sak som jag och mina kollegor fastnade extra för var en form av handske som heter bioservo, som hjälpte en att få ökad muskelstyrka när man ska lyfta någonting. Den var otroligt effektiv och en mycket smart uppfinning.

 

Skriv gärna vilka erfarenheter ni har av hjälpmedel på vår Facebook sida

 

Niklas //sekreterare