Dom i Förvaltningsrätten målnr 14214-14 bifall rätt till assistansersättning i samma utsträckning som tidigare


Försäkringskassan beslutade 2014 att inte längre bevilja assistansersättning, med bedömningen att den enskilde inte längre kom upp i ett grundläggande behov på 20 timmar. Då Försäkringskassan inte beräknat alla delar av det grundläggande behovet, så kan man bara konstatera att ett stort fel har begåtts.

I och med överklagandet till Förvaltningsrätten så ändrar nu Försäkringskassan sin ståndpunkt i det aktuella ärendet och medger bifall till överklagandet. Ibland kan man fråga sig varför myndigheter inte gör rätt ifrån början? Är det okunskap eller handlar det om ekonomiska aspekter?

Vi på Assistansjuristerna får dagligen ta del av människors historier som har drabbats av det här. Vill ni läsa Domen i sin helhet så klicka på länken nedan.

14214-14

Har ni några frågor kring ett beslut, eller behöver ni göra en ansökan om assistans. Tveka inte att kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas //sekreterare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *