Bjud upp till liggande dans!

Dans

En ny inspiration av dans som kallas liggande dans skriver Funkaportalen om på sin webbsida är en dans till musik i grupp för personer med flerfunktionshinder.

Dansen som kallas, liggande dans, bygger på att vara närvarande i stunden och med att kommunicera med rörelser. Målgruppen är människor med funktionshinder. Deltagarna kan uppleva såsom i dansen glädje i samband med rörelser, samspel och kommunikation med andra danspartner. I dansen får deltagarna stöd i att röra på kroppen utifrån sina egna förutsättningar och utforska den egna kroppens utvecklingsmöjligheter. De som är danspartners, ofta personal, finns bredvid på golvet och leder och för deltagaren i dansen.

Utbudet av gruppaktiviteter för personer med flerfunktionsnedsättning är begränsat. Liggande dans erbjuder därför något, om inte unikt, så dock ganska ovanligt och inspirerande för att skapa fler aktiviteter för alla människor med olika behov.

Referens: Funkaportalen, Stifteslen Funka, Hämtad 20160217 webb:http://www.funkaportalen.se/Reportage/Livsstil-Relationer/Fritid/Liggande-dans.aspx

I norr anordnar VHassistans funk på Hotell Lappland med anpassad dans med rörelse och glädje för allas olika behov. Alla med dansglädje är välkomna att delta. Kolla på eventkalander, http://www.vhevent.se/, när nästa funktillfälle ges!

/Maria