Agnetha bloggar från Åre

Åre har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Det är snart 30 år sedan jag besökte byn för första gången, och numera åker jag och min familj hit varje år. Vi gillar hösten här, strålande kyliga dagar, höstmarknad med ett myller av människor i centrum och så alla saker man kan göra. Här är alltid ett särskilt ljus, solstrålarna som kastas tillbaka från fjällsidorna och speglas i Åresjöns glittrande, mörkblå vatten, skapar ett slags magi. Vackra dagar när rätt vind blåser, färdas segelflygen som färgglada utropstecken mellan topparna.
Mycket har hänt i Åre under dessa år, den lilla byn har sedan länge ersatts av en skidort med internationell karaktär, när otaliga hotellkomplex och ett resecentrum har vuxit fram. Men den härliga atmosfären är densamma, och Åreborna lika trevliga och hjälpsamma som alltid.
I morse fick jag åka in till hälsocentralen med ett värkande öga, en ung och rask doktor tog hand om mig och någon timme senare var jag medicinerad och klar. Kaffe i väntrummet, storbilds-tv på väggen, skrattande sköterskor – bara en sån´ sak!
Vi hade en härlig kväll i går, när vi passade på att glamma till Wallmans salonger på Dippan. Show, vackert dukade bord och fantastiskt god mat. Mmmm.

Den färgstarkaste servitrisen passade upp vid vårt bord, Clarissa heter hon, och där kan man prata om glamour. Lösögonfransar långa som mattfransar, skimrande guldtyg och spetsar, duktig dansör och med en fantastisk röst. Och ja, hon var snabb på att servera också.

Andreas, en härlig kille i vårt sällskap, blev intervjuad av ensemblen och hamnade på storbildsskärm, han var riktigt cool i sin flame-slips.
En av vinnarna i vår tävling, som också heter Andreas, berättade för mig att han kört i backen så att glasögonen trillat av. Då kan man snacka om fart!

Så som ni ser har Åre många sidor och nyanser.
I morgon i ottan åker jag hem till familjen, det ska bli skönt att träffa dem igen, på några dagar hinner man längta mycket. För alla andra som blir kvar, hoppas jag på en fortsatt trevlig vecka och riktigt mycket solsken – och fart förstås – i skidbacken.