Ett fungerande liv

 

För några dagar sedan så kunde ni läsa en artikel om lilla Selma som äntligen hade blivit beviljad assistans från kommunen. Selma saknar sväljreflex och kan kvävas väldigt snabbt. Vilket innebär att hon måste ha ständig tillsyn, det är inte svårt att förstå. Men om man jobbar på Älmhults kommun så förstår man ingenting.

 

För Älmhults kommun beviljade bara assistans på natten för familjen. Vilket är långt ifrån tillräckligt med tanke på Selmas funktionshinder. Till saken hör att Selma också har en storasyster på två år som behöver tillgång till sina föräldrar. Men där hade kommunen en lösning storasystern skulle gå på dagis. Vilken förälder vill lämna bort ett barn för att kunna ta hand om ett annat?

 

 

Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten vilken dömde till familjens fördel.
Då kan man ju tro att Älmhults kommun ska foga sig i rättens beslut men nej. Älmhults kommun överklagar till Kammarrätten. Kammarätten dömer att Selma har rätt till assistans dygnet runt. Vilket är en oerhörd lättnad för familjen.

 

Äntligen kan man få ett fungerande liv. Den här gången tänker kommunen foga sig i Kammarrättens avgörande. Socialchef Charlotte Nygren-Boniers uttalande efter domen säger allt om Älmhult kommuns inkompetens. Vi ville få en vägledning i ärendet, och därför överklagade vi och det har vi fått nu. Men snälla människa behöver ni vägledning av domstolen för att förstå att en svårt funktionshindrad flicka utan sväljreflex behöver assistans dygnet runt, då är det något allvarligt fel.
Vill ni läsa hela artikeln om lilla Selma så finns den här nedan:

 


https://www.expressen.se/kvallsposten/selmas-foraldrar-vann-kampen-om-hennes-liv/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb&fbclid=IwAR14O38OB0BFRvr1keTzseaj1yrQ0JD4xWz23worQXzD_ju_4TimTIeCilo

 

 

Har ni varit med om samma haveri från kommunen eller Försäkringskassan, tveka inte att kontakta oss.

Niklas
//sekreterare