Kritiserat förslag återkallas

 

I Sundbybergs kommun var man påväg att driva igenom ett förslag om hårdare riktlinjer gällande rätten till assistans och indraget stöd till föräldrar med barn som har funktionshinder. Det här var höll på att drivas igenom utan att rådet för funktionshinder var informerade. Representanter för DHR ( Delaktighet, Handlingskraft och Rörelsefrihet) samt RBU (Rörelsehindrade Barn och Ungdom) är starkt kritiska till förslaget.

 

I somras ville de ha ett möte med nämndordförande Josefin Malmqvist (M) efter att flera medlemmar hört av sig och förlorat sin assistans. Istället fick det besked av andra vice nämndordförande Jesper Wiklund (V) av sig och berättade om de nya riktlinjerna för LSS och SOL. Vilket var helt oacceptabelt enligt DHR och RBU.

 

 

Många kommuner har börjat införa restriktioner och en gräns för beviljade timmar, eftersom fler och fler ärenden hamnat hos kommunen då många blir av med den statliga assistansen. Vikten av att alla kan vara delaktig i samhället räknas inte för personer med funktionshinder idag. Det här gäller inte bara på kommunal nivå utan även rikstäckande.

Vill ni läsa mer om det här, så klicka på länken nedan.

 

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/kritiserat-forslag-dras-tillbaka/repdpnqhC!KDJH3bW0rfeMtgl5QkL5@Q/

 

Behöver ni hjälp mot kommunen eller Försäkringskassan? Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas //sekreterare