Valborg!

Snart är våren här och vad passar inte bättre än att fira in den riktigt rejält med att gå och kolla på en stor majbrasa vart än i landet du befinner dig? Den 30 April varje år bjuds det nästan i hela Sverige in till fest för att fira att vi närmar oss varmare tider, äntligen står våren för dörren!

 
Högt upp i Sverige ligger snön fortfarande kvar på marken medan det långt ner i landet blommar fint i skogar och i rabatter.


Många valborgsbrasor som hålls runt omkring i landet byggs upp och tänds där de ligger på åkrar eller ängar och en snäll bonde låter människor ströva omkring, det är fint tycker jag. Men det kan också vara svårt eftersom marken lätt blir blöt och geggig, inte alls lätt för människor med till exempel rullstol, rullator, käpp, gåstol eller barnvagn att ta sig runt och kolla på spektaklet. Alla måste ju få kunna vara med och fira in den härliga årstiden som är på ingång!

 
Hur är det där du bor? Har ni ett anpassat valborgsfirande eller hur fungerar det hos er?

 
Visst vore det bra om man alltid kunde se till att alla fick vara med genom att kanske lägga ut olika slags ramper så att man kunde ta sig runt på firandet på det sätt som passar en själv? Jag hoppas att fler tänker på det här i framtiden!
Ps. Visst kan fyrverkerier vara vackert, men tänk på alla fina djur och människor som är rädda för höga, plötsliga ljud- och ljusshower!

Agnes, Verksamhetsledare