Snygga svängar & en uppstoppad björn

hemavan1

Första dagen i skidbacken var lyckosam för de allra flesta.

3

Flera av oss var nybörjare i backen, men med duktiga instruktörer gick det mesta utmärkt.

För Amanda, 14 år och nybörjare, gick det extra bra.

-Det här är det roligaste jag gjort i hela mitt liv, jag körde slut på grabbarna, sa hon nöjt efter att ha svängt sig elegant i den röda pisten.

5

Även de allra yngsta stod på skidor, och i repliften sprang regionchef Rose-Marie upp och ner, vem behöver träna på gym?

Men måndagen innehöll mycket mer än skidåkning. Vera och Herman kom på besök och guidade oss runt i Hemavans Naturum, där man kan se såväl uppstoppade björnar som lodjur, och få veta en massa om traktens alla djur.

1

Bland djuren på Naturum dök Vera och Herman upp till alla barns förtjusning.

 

Efter husmors goda middag blev det pulkaåkning för vissa i lilla skidbacken, medans våra duktiga ungdomar satte fart och ordnade en fest i brasrummet.

Storbildsfilm, läskbar och spelhörna, sedan satt vi där med våra popcornburkar och njöt. Hoppborgen som gått varm under aftonen fick vila, istället satsade tjejerna på danslek och killarna på bastu och när partyt var över orkade vi inte annat än hoppa i säng.

I morgon är en ny dag, med nya möjligheter, som en av papporna uttryckte det när hans dottern tjutit sig upp och ner i skidbacken,

Hälsningar Agnetha