Reseberättelse från Mallorca 2010

Nu har vi varit hemma i några dagar. När jag tänker tillbaka på vår fantastiska resa till Alcudia, Mallorca är det genast ett par saker jag minns extra starkt. Främst det härliga gänget som reste tillsammans. Det var så roligt att få lära känna nya kompisar och få umgås med gamla; allt från att leka och att ha gemensamma aktiviteter och utflykter, till att gå och käka tillsammans eller bara heja på vid frukosten. Det var ett riktigt bra gäng fyllt av energi som spred massor av glädje som gjorde just denna resa fylld av fina minnen.

Efter det fina sällskapet kommer jag att tänka på värmen, solen och badandet. Vi hade tur som fick en vecka utan ett enda moln på himlen, det sköna vädret fick alla att njuta extra mycket av allt fint veckan erbjöd. Vi badade varje dag antingen vid hotellets pooler eller vid havet. Utmärkta hjälpmedel gjorde badandet till ett rent nöje för alla, vid havet fanns en stol med breda hjul och flytdynor som gick jätte lätt att rulla på sanden och ner i havet där den sedan flöt. Badandet vid poolen gick smidigt och njuta till fullo gjorde man av de svalkande doppen.

De roliga aktiviteterna är något jag också minns starkt. Första dagen tog vi en gemensam tur till den inhemska marknaden, vi var i majoritet tjejer som botaniserade bland lädervaror, grönsaker, kläder, smycken och klockor, fyndade gjorde nästan alla. En prima dag på Marineland fick vi också uppleva – delfiner, sjölejon, pingviner och en massa olika sorters fiska fick vi se på nära håll. Några i gänget åkte vattenskidor, sittandes, helt anpassat och supercoolt! Vi hade strand aktiviteter och tävlingar, pop quiz och charader, alla bjöd på sig själva och vi hade jätte skoj!

Det fina hotellet som funkade toppen för tillgänglighet och den goda maten som serverades i hotellrestaurangen är verkligen ett starkt och fint minne. Och visst är det som jag befarade – jag ångrar att jag inte åt ännu mer av den delikata maten och ännu mer från dessertbordet. De rymliga rummen med oklanderlig standard bidrog till den jättefina veckan.

Jag vill med stor värme tacka alla som var med på resan och delade alla fantastiska upplevelser och skapade fina minnen.  Det var ett sant nöje att få ha lära känna er alla! Tack för all er glädje och energi som gjorde Mallorcaresan så lyckad!

På återseende!