Mats bloggar från Åre

Mobilen ringde vid sju tiden. Var lite tungt att gå upp. Vi hade lite party igår kväll med karaoke och trubadur så det blev lite sent. Rullade ut i korridoren för att ta mig ner till frukosten. Oj oj, vilket härligt väder. Strålande sol och vindstilla. Hmm, har Caroline åkt hem nu? Hihi, Carina H menar att om Caroline är med så blir det dåligt väder. Inte vet jag men vi har inte haft en sådan här kanon dag på hela veckan så det kanske stämmer =).

Det var ju toppen att det blev strålande sol idag när vi ska till Vita renen och äta vofflor med sylt. Vita renen är en toppstuga som ligger ca 3 mil från Åre by.  För att ta sig upp åker man i kälkar efter en vessla. Turen tar ca 30 min.

Vi träffas i receptionen kl. 11.30 för att ta oss till Edåsdalen. Vi bökar in oss i våra bilar och sen bär det iväg. Väl framme står vesslan och väntar på oss. Det här ska bli spännande. Alla är jätte glada och vill iväg. Nu bär det av upp för fjället. Det ruskar och snö sprutar från vesslan. Vilket äventyr =). I en kurva en bit upp så glider en av kälkarna lite på sidan och alla blir lite oroliga. Föraren i vesslan stannar och får hjälp att rätta till kälken. Ingen fara det här händer nästan varje dag säger han.  Hmm, varför gör dom inget åt det då tänker jag.

Turen upp var helt fantastisk. Mycket snö och högläntterräng ger en härlig naturupplevelse. Särskilt barna tyckte att vesselturen var rolig. Väl uppe vid vita renen med sin underbara utsikt över fjällvärlden får vi oss en god lunch i solen. Det värmer oss gott intill husväggen. Barna åker pulka och leker i snön. Livet är härligt tänker jag.

Efter turen till Vita renen tar vi en liten vila för att sedan åka ner till Holiday Club för att äta avslutnings middag. Jag känner mig lite nere för att det är slut på veckan. Vi har haft en super bra vecka med bra skidåkning och jätte duktiga skidlärare.  Vill inte att det ska vara slut nu. Men allt har väl ett slut va? =) Jag ställer frågan till våra deltagare om vad de tycker om veckan. Alla tycker det har varit toppen!

Under veckan har vi varit 10 st som har gått i skidskola och två har åkt på egen hand med hyrda skidor. En av våra skidskole elever tog sin licens för Ski-cart tillsammans med sin pappa. Grattis Viktor och Keijo =). Nu längtar jag till nästa skidresa. Hoppas att tiden går fort. Vi ses snart igen =)

/Mats