Europadagen

Idag är det Europadagen och det firas på olika sätt i alla medlemsstaterna. I Sverige kommer bl.a. Sveriges Kommuner och Landsting att hålla ett flertal seminarier under dagen för att diskutera diverse Europafrågor. En av kärnfrågorna under dagen kommer att vara hur Sverige påverkas av den europeiska pelaren i sociala rättigheter.

Den Europeiska unionen har länge strävat efter samarbeten som är gränsöverskridande, där en mångfald av människor med olika etniciteter, identiteter, kön och livssituationer står i centrum av arbetet. En viktig milstolpe i detta arbete har varit praktikprogrammet för funktionshindrade i Europaparlamentet. Syftet med praktikprogrammet är att erbjuda personer med funktionshinder en inblick i hur Europaparlamentet fungerar och för att ge en lärorik erfarenhet som sedan kan öka chansen för framtida sysselsättningar.

Praktikprogrammet för funktionshindrade är ett stort framsteg men det är fortfarande en lång väg att gå för att uppnå målet om en värld där alla är inkluderade, oavsett livssituation. Dagens tema om den europeiska pelaren i sociala rättigheter på SKL, är därför extra viktig att uppmärksamma.

20887159-eu-flag

Bilden är tagen från freeimages

/Hana, Verksamhetsledare