Veckans assistent

Den här veckan har jag valt att lyfta fram en av våra duktiga personliga assistenter som heter Sandra. Sandra har arbetat som personlig assistent i 4 år på heltid samt som sommarvikarie i 3 år innan dess.

Jag kontaktade Sandra för att få veta mer om varför hon arbetar som personlig assistent och på vilket sätt det är givande för henne.

Vad tycker du är det bästa med arbetet som personlig assistent?

– Det bästa med jobbet är att få känna att man hjälper en annan människa till att få en livskvalité och ett liv denne inte skulle kunna ha utan sina assistenter. Även att få se utvecklingen hos brukaren i vardagen är väldigt givande, säger Sandra.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

– Personligen är min största utmaning med jobbet tålamodet. Var sak tar sin tid och jag har lärt mig mycket om mig själv! Andra utmaningar är att få min brukare motiverad till sina aktiviteter och sysslor.

häst

Vad är det främsta/viktigaste du har lärt dig som personlig assistent?

– Bland annat har jag lärt mig att se världen ur min brukares perspektiv. Vilket många gånger är väldigt bra! Jag har även lärt mig mycket om mig själv och hur jag reagerar i olika situationer ihop med min brukare.

Har du någon extra rolig händelse att berätta om från ditt jobb?

Oj! Det finns många! När han körde häst och vagn för första gången och man riktigt såg hur det lyste om honom av stolthet är en av höjdpunkterna. Jag minns även när vi var på speedway och satt mitt bland 1000-tals personer och jublade när hemmalaget tog poäng. Och jag minns hur nöjd han var över att få gå in bakom till förarna när matchen var slut och titta på alla motorcyklar, hälsa på förarna och titta på speedwaybussarna!

car

Tack Sandra för det fantastiska jobb du gör!

Hälsningar, Eva

Verksamhetsledare, Stockholm