Världsmiljödagen

Ljusterö

Idag firas Värdsmiljödagen, en dag instiftad av FN under miljövårdskonferensen i Stockholm 1972. Syftet med dagen är att uppmärksamma miljöfrågor, men även att fira vår vackra miljö. Att leva en hållbar livsstil och ta vara på vår miljö handlar inte om att leva ett tråkigare liv, utan om att åstadkomma mer med de resurser vi har.

Världsmiljödagen firas i både stort och smått

runt om i världen. Genom åren har det till exempel hållits uppmärksammade manifestationer i Indien, Mexiko, Thailand, Kina och Sverige som handlat om allt från trädplanteringar till vattenåtgång.

Panta

Vi på VH-assistans arbetar med miljöfrågor genom våra ISO-certifieringar som innebär att vi årligen granskas beträffande miljö samt även arbetsmiljö och kvalitet. Vi har bland annat konkreta miljömål så som minskad energiförbrukning, minskad pappersanvändning och att säkerställa en säker kemikaliehantering.

Ordspråket ”Många bäckar små gör en stor å” kommer väl till pass, för ingen kan göra allt men alla kan göra något och om alla människor hjälps åt och drar sitt strå till miljöstacken så kommer jorden snart att må bättre!

Så, Grattis på Världsmiljödagen!

Eva