Rapport från helgens festligheter vid Umeåkontoret/Allaktivitetshuset

port

På fredagen den 3 december anordnades en väldigt lyckad bjudning för branschfolk, då ca 150 lokala politiker, intresseorganisationer, företag och personer från offentlig sektor samt potentiella samarbetspartners besökte vårt nya och pampiga Allaktivitetshus på Vasagatan 6 i Umeå. Det bjöds på 40 olika sorters hembakta kakor, kaffe och glögg.

kakbuffee

Dagens höjdpunkt var den uppskattade ”Alla kan”-körens uppträdande. Deras repertoar innehöll glada och roliga sånger från Djungelboken och andra Disneyklassiker som det var svårt att inte gunga med i, men även mer ”juliga” sånger. Veronica berättade att vårt nya fina allaktivitetshus, är en gammal dröm som äntligen blivit sann för henne, och att det kändes extra värdefullt att få slå upp portarna till huset på den internationella handikappdagen.

allakan

Lördagens öppna hus lockade mer än 300 personer som fikade, gick husesyn, ställde frågor och tog del i aktiviteterna. Många besökare uttryckte sin beundran över våra vackra lokaler, och över de hembakta godsakerna förstås. För barnen fanns ansiktsmålning, ballongdjur, fiskdamm och pyssel. Tomten var också på besök, och de som ville fick möjlighet att lägga sina önskelistor i hans brevlåda eller slå in paket. Vera och Herman lockade leenden från många barn under dagen, och de skönsjungande kvinnorna i Snowflakes fick alla i julstämning.

snowflakes

Under aftonen laddade vi om inför den årliga julfesten för de tjänstemän och kunder med familjer som bor i den norra landsänden.  Det kändes väldigt roligt att få träffa alla nya och gamla medarbetare och kunder! En del hade rest långväga för att vara med. Det traditionella julbordet följdes av mumsig cheesecake och ris á la Malta, samt ett uppträdande av Snowflakes. Barnen fick godisfyllda julägg att ta med hem. Veronica avtackade också under kvällen de byggnadsarbetare och andra personer som hjälpt till med upprustningen av de nya lokalerna.

Sammanfattningsvis en helt fantastisk helg! Vi tror att många uppskattade att få se hur fint vi har fått det, underhållningen och det som bjöds. Men mest av allt tror vi att besökarna uppskattade vad allaktivitetshuset representerar och vad det kommer att betyda för många Umebor i framtiden – en plats där personer med funktionshinder och personliga assistenter kan mötas för gemenskap och ta del av såväl utbildningar som roliga aktiviteter för alla åldrar.

Enormt stort tack till alla som gjort detta möjligt!

Hälsningar från oss i Lycksele,
Rose-Marie, Anna och Agnetha