Vad händer i Stockholmsregionen

img_0782_117208907

Minnen från Mallorca. Dag 1. Välkomstträff och en tur till stranden

img_0796_117209338

 

img_0940_117208726

Spanien tema på VHs Välkomstparty

img_0835_117208841

img_0862_117209657

Otroligt god mat serverades på hotellet

img_0897_117208686

Lekar och Charader

img_0821_117209556

Bästa hjälpmedel, så att alla kan bada!

img_0808_117209377

Förberedelser inför vattenskidåkning

img_1179_117208765

 

img_0809_117209430

En modig tjej och herr Papegoja

img_1126_117209501

img_0957_117209620

Tiden går så fort och det är svårt att inse att det snart är det jul! Sist som jag bloggade var VH assistans på Mallorca vilket känns väldigt länge sedan. Det var i slutet av augusti och man var då full av energi efter en rolig samt solig vecka. Jag älskar värme och för mig får det gärna vara sommar året runt. Trots att vi gått mot betydligt mörkare tider, så har denna höst varit fylld av minnesvärda stunder med assistenter och kunder.

I september hade vi en hästaktivitet. Våra kunder fick denna dag prova på att rida, åka häst och vagn samt pyssla om hästarna i stallet. Även de treåriga barnen vågade sig upp på hästryggarna.  Man blir så imponerad när man ser hur modiga de är trots sin ålder.

I oktober vann VH assistans upphandlingen av utförandet av personlig assistans i kommunal regi för Östermalm. Det har varit en lärorik och händelserik tid med rekrytering, utbildning, team building och personalmöten.  Det är så roligt att få lära känna nya kunder och assistenter, och jag ser framemot ert deltagande på kommande event och utbildningar.

I mitten av oktober blev det Londonresa för arbetsledare från Lycksele. Jag hade med mig två duktiga föreläsare och vi såg till att det blev en upplevelseresa för våra duktiga arbetsledare. Ett minne var att få besöka Jamie Olivers restaurang. Då jag är intresserad av matlagning samt att avnjuta god mat, så var detta en matupplevelse och ett tips för er som besöker Covent Garden. Bra pris och en av det godaste kycklingsalladerna jag har ätit! We will Rock You är en musikal, som jag rekommenderas varmt! Otroligt duktiga sångare.

Därefter och väl hemma i Sverige så ordnade Vera och Herman party på Polismuseet. Herman hade blivit fången av tjuven och vår uppgift var att leta nycklar tillsammans med polisen för att släppa Herman fri. Tjuv och Polis som slutade med att Herman släpptes fri och vi kunde avnjuta pannkakor och glas.

I slutet av oktober lanserades vår nya webbkanal Assistans.tv. Här följer man personers vardag samt debatten om personlig assistans. Detta är en levande webbsida och ni är välkomna att maila in er egna filmer. På webbsida kan man b la följa Emelies vardag. Emelie är en otroligt levnadsglad och positiv tjej som sprider sin glädje via webben.

Sista oktober var det dags för vårt årliga Halloween party. Det var öppet hus på kontoret och mina kollegor hade bakat skrämmande bakverk. Det var allt från chokladbollar i form av spindlar, spökkakor och blodpopcorn. Själv var jag utklädd till skelett. Vi hade olika skräck lekar och hela kontoret var dekorerat med spindelnät, spindlar, dödskallor och vampyrer.

Förra fredagen var det Idol. Jag vill tacka TV4 som gjorde det möjligt för våra kunder med familj att få VIP biljetter till livesändningen.  De fick träffa sina idolerna, mingla och njuta av showen. Det var mycket uppskattat, Tack!

Idag har vi haft aktivitet på Globen. Våra action kunder har settMonster Jam. Det är stora monster bilar, som underhåller publiken med en häftig freestyle show.

Jag vill avsluta med att gratulera min kära syster Veronica: GRATTIS!. Igår var det Leva galan på Clarion hotell i Stockholm och jag fick då följa med min syster som var nominerad till årets blåslampa. Hon fick utmärkelsen för Assisatnsuppropet och för sitt mångåriga arbete för personer med funktionshinders rättigheter. Min mor och jag var så stolta när Veronica inför 600 personer fick ta emot priset och höll ett mycket rörande tal. Jag vet hur mycket jobb du lägger ner för att hjälpa andra, och man önska att du ibland tog lite extra hand om dig själv. Jag inser vid dessa tillfällen att det behövs fler människor som står upp, vågar samt orka kämpa för människors rättigheter och lika värde. Jag är så stolt över det jobb som du dagligen gör för att hjälpa andra och du kommer alltid att vara min förebild!

Imorgon är det en ny arbetsvecka med rekryteringar och personalmöten. Det är även dags att sammanställa vårens aktiviteter och resor! Jag kan avslöja att det blir skid- och solresor samt nyttiga utbildningar och roliga aktiviteter! Ha en bra vecka

/Caroline