Vänlighet underlättar vardagen

Visst är det konstigt vad små gester och vänliga ord betyder. Hur viktigt det är att vi bemöter varandra väl, och att vi blir väl bemötta i vår vardag.

Det gäller överallt i samhället, på jobbet, i skolan, på dagiset, i affären men också i privatlivet. Ett trevligt sätt kan innebära skillnaden mellan en bra och dålig dag, mellan gillande och ogillande, det kan befästa en fördom om en viss kategori av människor, eller befria en från förutfattade meningar om en annan.

Tänk så viktigt det är att underlätta vardagen för andra istället för att försvåra den, att vara hjälpsamma så ofta vi bara kan, att hitta lösningar istället för att skapa problem. Att tänka utanför boxen och vara smidiga.

help-164755_960_720

En bekant till mig som har ett omfattande funktionshinder hamnade för någon månad sedan i en akut och prekär situation under en stor bankett, vilket löstes på ett okonventionellt men mycket smidigt sätt av personal på plats – tänk om alla kunde vara så lösningsfokuserade och hjälpsamma!

Jag är övertygad om att mina kollegor och medarbetare på VH assistans gör allt för att vara just det – vänliga, proffsiga och hjälpsamma problemlösare.

Hälsningar Agnetha Wiklund-Helén, VD