#Intesåkonstigt

Barn är ofta rätt fram och frågar vad de undrar, utan större reflektion kring hur frågan kommer att uppfattas eller vad just den frågan väcker för känslor hos mottagaren. Ibland resulterar det i jobbiga situationer, men det som ändå är så enkelt med barn är att de är nöjda när de fått ett svar som de förstår, svaret är inte så konstigt. Bara de vet varför en person har en annan ögonfärg, är längre än dem eller varför denna sitter i rullstol så släpper de sedan frågan och ser personen istället för skillnaden.
Vuxna väljer ofta att låta frågan vara osagd, men hänger istället upp sig på olikheterna och skillnaderna mellan oss människor, för olikheter finns det alltid.
Visst har ni inte missat att retorikern Elaine Ekesvärd, stolt mamma till en dotter med diagnosen Williams Syndrom, har dragit igång kampanjen ”Intesåkonstigt”? Kampanjen strävar efter att synliggöra att vi alla inte är stöpta i samma mall och att annorlunda inte är konstigt. Läs gärna mer om det här fantastiska initiativet om något som borde vara helt självklart 2017.
http://mama.nu/category/intesakonstigt/
Eller instagram #Intesåkonstigt

Inte_konstigt