Tips till dig som vill bli personlig assistent

Anton

Mitt namn är Anton och arbetar under sommaren med rekryteringar runt om i Sverige. Det är några punkter jag vill tipsa dig om när du söker arbete som personlig assistent för att du skall göra bästa möjliga intryck på mig och mina kollegor med din ansökan.

Förutom att ha ett välstrukturerat CV så ser jag gärna att du lägger stor vikt vid ditt personliga brev. Där kan du utveckla vilka speciella egenskaper just du har och beskriva varför du är en strukturerad, pålitlig och flexibel medarbetare. Personlig assistans handlar om så mycket mer än var du tidigare har arbetat. Det kretsar bland annat mycket kring personkemi. För att alla skall trivas på sin arbetsplats och i sitt hem så försöker vi att koppla samman likasinnade individer som vi tror kan trivas och utvecklas tillsammans. Jag ser gärna att du berättar om vad du gör på fritiden, vad du har för hobby eller vilken din favorit glass i sommarsolen är.

En liten men viktig punkt som du kan ha i åtanke är att skriva rätt i ämnesraden. Oftast står det specificerat i platsannonsen hur man skall märka sin ansökan, som ”Härlig viking i Visby”. Det gör det lättare för mig att veta vilken anställning du söker.

En sista avslutande punkt är helt klart att ha ett leende på läpparna när du skriver din ansökan, detta speglar sig i din text och får texten att sticka ut lite extra. Jag har fått möjligheten att läsa många utav era härliga ansökningar och ser fram emot att läsa ännu fler.

Med detta önskar jag, Anton och VH Assistans er en fortsatt fantastisk sommar!