Att rekrytera

Att arbeta som Verksamhetsledare innebär en mängd olika arbetsuppgifter, så som att hålla personalmöten, göra kundbesök och schemaläggning. En arbetsuppgift som jag uppskattar extra mycket är att rekrytera. Den här veckan har jag hållit ett 20-tal intervjuer för olika kunder och det är alltid lika intressant och lärorikt.

Intervju

När jag håller intervjuer brukar jag alltid börja med en mjuk start eftersom personen ibland är lite nervös. Jag bjuder alltid på kaffe och börjar med att berätta om verksamheten och specifikt om den tjänst de sökt. Sedan kommer vi in på personens arbetslivserfarenheter, utbildning och erfarenhet inom personlig assistans. Efter intervjun gör jag en sammanställning och diskuterar med kunden, det är alltid kunden som avgör vem de vill ska jobba med dem.

Det jag gillar med att rekrytera är att man möter så många olika typer av människor med intressanta erfarenheter och bakgrunder. Jag blir ofta imponerad av hur många olika språk folk pratar, vilka spännande arbeten de haft eller udda intressen de har. Och jag lär mig alltid något nytt!

Hälsningar, Eva