Coola kollot 2015 dag 1

Äntligen är vi här igen, i Prästgården i Örträsk. Vissa nya ansikten och en hel del gamla deltagare packade idag in sig i rummen på den mysiga gården med den fantastiska utsikten för ett par härliga dagar tillsammans med konst, träning, musik, bakning och massa skratt.

IMG_1408

Första dagen började med gemensam lunch, därefter har det pysslats. Vi har gjort smycken med pärlor och loombands och så färgade och pimpade vi våra egna träningspåsar och pennskrin inför skolstarten och morgondagens PT-träning. Otroligt kul att få jobba med dessa kreativa ungdomar och vi fick fina och häftiga resultat av all färgning och allt pyntande.

FullSizeRender

Efter fikat på eftermiddagen hörde vi Didrik ropa från gården och plötsligt hade vi färdats från Örträsk i södra Lappland till den öde ön Öträsk mitt i Atlanten, för att ta oss hem till Prästgården igen blev vi tvungna att samla poäng i öns Castawaybana. Med de fem eldbollarna fick vi försöka kasta igång elden i den rosa hinken, för att sedan samla Coca-cola poäng genom att kasta ner pyramiden, vi fick bestämma badtofflans modefärg 2015 (det blev gul) genom att kasta tofflor i ringar och till slut försöka fånga de ovanliga popcornfåglarna som gömde sig i öns största buske.

IMG_1397

Precis när vi trodde att vi var klara och skulle kunna resa hem igen fick vi syn på det Örträska björklejonet högt där uppe i trädet. För att kunna ta oss förbi det så var det bara att leta rätt på vattenballongerna och pricka lejonet för att kunna återvända hem igen. Fast med Didrik bredvid lejonet kunde vi inte låta bli att se till att han fick några ballonger mot sig också, vad är ett kollo utan blöta ledare!?IMG_1385

Dagen avslutades med musikquiz, Så ska det låta och dansuppvisning långt in på kvällningen och efter lite prat, spel och mys har nu lamporna släckts på Prästgården, för imorgon väntar en ny spännande dag på Coola kollot.

Sanna på kollo!