Värdegrundsdagen i Stockholm

För att uppmärksamma och fira värdegrundsdagen bjöd vi igår i Stockholm in flertalet kunder, assistenter och anhöriga till att fira dagen med oss tjänstemän för en mysig eftermiddag fylld av gemenskap, god mat och roliga aktiviteter anpassade efter våra deltagares åldrar och intressen.

Vi inledde eftermiddagen med att inta en sommarbuffé med picknicktema som bestod bland annat av hemmagjorda hamburgare med alla klassiska tillbehör och matiga sallader som vi dukade fram på innergården alldeles utanför VH-kontoret. Därefter bjöds det på tårtor och kakor av olika slag som var väldigt uppskattat av framförallt våra barnkunder.

vardegrund1

vardegrund2

vardegrund3

vardegrund4

vardegrund5

bild

Vi överraskade även kunderna och alla assistenter samt anhöriga som deltog med fiskedamm och VH-musikquiz. Tävlingsandan och leklusten infann sig snabbt och stämningen var på topp när barnen fick ”napp” i form av stora godispåsar samt när de tävlande lagen i VH:s musikquiz gissade rätt på de låtar som vi förhand hade valt ut. För att återknyta till grundtanken med firandet av vår värdegrundsdag förutom att såklart förena kunder, assistenter och anhöriga i en härlig gemenskap och trevlig eftermiddag tillsammans så är ett event ett utmärkt exempel på vilken skillnad assistans gör i den enskildes dagliga liv.

bild2

bild3

Utan den personliga assistansen hade inte någon av kunderna kunnat delta på firandet igår eller i någon annan aktivitet i det dagliga livet. Insatsen personlig assistans är verkligen livsavgörande för våra kunder som kan styra sina liv i den riktning de önskar. Insatsen gör det möjligt att förena människor i gemenskap, istället för att skapa utanförskap för personer med funktionsnedsättningar som är i behov av en assistent som möjliggör ett liv som utgår från självbestämmande och deltagande i samhället på lika villkor.

bild4

bild5

 Värdegrundsdagen är en viktig dag då vi verkligen kan uppmärksamma vad det arbetet vi bedriver varje dag kan göra för skillnad i människors liv och hur viktigt just rätten till att få delta på egna villkor är för alla människor i samhället. Jag vill passa på att tacka alla kunder, assistenter och anhöriga som deltog under eftermiddagen och gjorde den så minnesvärd! Jag vill även tacka Caroline för alltid utsökt hemlagad mat samt Eva för uppfinningsrika lösningar dagen till ära samt för att ni alltid bjuder in till ett gott samarbete.

Helena, Verksamhetsledare, VH assistans, Stockholm.