Aktiv tillsyn och ett ärofyllt uppdrag!

I veckan har jag funderat på aktiv tillsyn. För mig som arbetat som assistent och på tjänstemannasidan på VH ett tag är det självklart! Men är det de för alla?

img_0796_117209338

Aktiv tillsyn, att jag hela tiden finns närvarande och aktivt ha koll på allt som händer med min kund. Varje liten vink, blink, andetag så är jag närvarande fysiskt och mentalt redo för att stötta, hjälpa, torka, köra, räcka, säga eller finnas. I bakrunden, nästan osynlig, men ändå mitt i. Det är för mig aktiv tillsyn.

Hos kunden där jag arbetade i flera år såg jag allt, upplevde allt som hände, var med i varje ögonblick och hade full fokus på mitt uppdrag. Såhär i efterhand minns jag inte midsommarfirandet, kalaset eller aktiviteten vi var på, men jag minns min kunds ögon, andetag, rörelse och minsta vink. Det är för mig aktiv tillsyn.

ögon

Jag har också tänkt på hur speciellt det är att få arbeta som personlig assistent. Vilken uppgift det är, både med ansvaret men också förtroendet! Att få vara insatsen som behövs för att en annan människa ska kunna leva sitt liv fullt ut! Det är ett ärofyllt uppdrag. Jag önskar att alla våra fina assistenter ute i landet förstår hur viktiga ni är.

Tänk varje gång du åker till arbetet vilken skillnad du gör, hur viktig din insats är, att resan du suckar åt för att du bli utan dina nära och kära en vecka är årets upplevelse för någon annan! Ta en stund och fundera på för vem du gör saker i ditt arbete, vems behov och liv du fyller med ljus! Förtroendet en annan människa ger dig genom ditt arbete! Ställ dig själv frågan, hur skulle det varit om du själv levde med personlig assistans i ditt liv! Vad hade du värdesatt!? Vad hade du tyckt var viktigt?

Maila mig gärna era tankar sanna@vhassistans.se

Och ha en riktigt fin nationaldag imorgon!

Sanna

VH assistans