LSS 20 år

De stora födelsedagsfirandet i år infaller 10 april då lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade firar 20 år. Det är en reform som kom att betyda oerhört mycket för personer med funktionshinder och fortfarande finns inte dess like i hela världen.
Reformen blev skillnaden mellan möjligt och omöjligt, deltagande och utanförskap, isolering och gemenskap, och den öppnade vägar för yrkesarbete, familjebildning och en aktiv fritid.
Detta kommer att  uppmärksammas under LSS20 med en fantastisk kavalkad av de allra mest kända och bästa föreläsarna inom området, paneldebatt och mingel.

forelasare_lss

I Stockholm blir det en heldag där vi får chansen att lyssna, lära oss mer och diskutera reformen och vad den gjort för oss, våra anhöriga eller våra vänner. I riksdagen samlas assistansanvändare, anhöriga, personliga assistenter, tjänstemän,  politiker, vänner m.fl. som i sitt vardagliga liv privat eller på arbetet kommer i kontakt med lagen.

På hemsidan www.lss20.se kan du läsa om all information du behöver för dagen och kvällen, samt boka in din plats. Men skynda dig då det är begränsat antal platser och trycket är stort. Glöm inte att maila in din LSS bild till LSS20.

Sanna
Administratör Stockholm