Kul med nytt kontor

Hej Hej Emma Frennesson från Umeå här.

Jag tänkte skriva lite om den stora flytten till vårat nya fina kontor. Vi hade tidigare kontoret på Utmarksvägen, som ligger ändå rätt centralt i Umeå. Nu ligger vi så centralt det går att komma, med stor entré i korsningen Vasagatan/Storgatan.

Ni som har varit och träffat oss eller vet hur det såg ut på det gamla kontoret som var väldigt fint, så kan jag säga att det här har blivit ett magnifikt bygge.

Välkommna!

telebankpost_1_107454506
Ni som är från Umeå eller som är väldigt intresserade av byggnader vet att våran entré är samma som Riksbanken hade. Det är en otroligt vacker byggnad, så jag tänkte berätta lite historia bakom den. Arkitekten som ritade byggnaden hette Fredrik Olaus Lindström, han var Umeås stads arkitekt efter branden som inträffade 1888. Byggnaden stod färdig 1900, så den har några år på nacken. Hans tid som stads arkitekt blev inte så lång, redan 1893 lämnade han staden. Det kan bero på att enligt källorna att samarbetsklimatet inte var det bästa mellan honom och Umeås makthavare. Innan han bytte stad så ritade han även bla. rådhuset, kyrka och gymnastikhus.

telebankpost_2_107455446

Som ni ser så kommer det att vara lite rymmligare på vårat nya kontor här i Umeå.
Vi alla på kontoret ser fram emot att få besök i vårt nya kontor, kom in på en fika eller bara hänga lite i våra fatboys!
Ha det bra och jag hoppas att alla höst myser riktigt ordentligt!
Kram Emma